موضوع شست و شوی فرش و قالی و قالیشویی

موضوع شست و شوی فرش و قالی و قالیشویی

از قدیم الایام فصل تابستان که به روزهای پایانی خود نزدیک می شود، معمولی بسیاری از خانوم های خانه دار ایرانی تصمیم می گیرند تا فرش های خود را بشویند و پاکیزه نمایند. البته چنانچه شما تصمیم به شست و شوی فرش و قالی های خود دارید، توصیه می کنیم آن ها را به شرکت های معتبر و خوش نام و نشان قالیشویی بسپارید. به این دلیل که این شرکت های قالیشویی معتبر در ابتدا گرد و خاک موجود در میان پرزهای فرش را زدوده و سپس فرآیند شست و شو را به انجام می رسانند. توجه داشته باشید چنانچه شما تصمیم دارید فرش و قالی های خود را در خانه بشویید امکان زدودن گرد و خاک ها را نخواهید داشت، به همین سبب گرد و غبار در بین پرزهای فرش یا قالی شما باقی خواهد ماند. تمیز کردن فرش یا قالی ها در خانه با استفاده از شامپوهای استاندارد مخصوص فرش نیز ممکن است. 

خشک کردن فرش و قالی در خارج از قالیشویی

آن دسته از فرش و قالی ها که در خانه و توسط افراد خانواده شسته می شوند، بایستی در شرایط خاص و مناسبی خشک شوند تا آسیب و زیان کمتری به آن ها وارد شود. در این قسمت برای شما همراهان عزیز، توصیه هایی مهم را در این زمینه آماده کرده ایم که می تواند راهنمای مناسبی برای شما باشد: چنانچه شست و شوی فرش ها و قالی ها یکی از برنامه های فصلی و پر تکرار شما است، توصیه می کنیم داربست های مخصوص چهار پایه ای شکلی را تهیه نمایید تا با استفاده از آن ها بتوانید فرش های خود را بر روی پشت بام خانه و یا در حیاط در مقابل نور مناسب و ملایم آفتاب پهن نمایید. با انجام این کار، هوا به صورت ایده آل و کامل در اطراف فرش شسته شده ی شما جریان پیدا می کند و در این حالت به خوبی خشک خواهد شد. توصیه می کنیم به هیچ وجه فرش ها و قالی های شسته شده ی خود را آویزان ننمایید! همچنین بهتر است بدانید چنانچه فرش های خود را در زیر نور سوزنده و تند آفتاب پهن نمایید، آسیب هایی جدی به الیاف و بافت فرش های شما وارد خواهد شد که حتی ممکن است جبران ناپذیر باشد. برای خشک کردن فرش ها و قالی های شسته شده ی خود، به هیچ وجه از حرارت مستقیم و شدید وسایل و تجهیزات حرارتی همچون شومینه، بخاری و همچنین رادیاتور استفاده ننمایید زیرا صدماتی جدی و اساسی به آن ها وارد می نمایند. چنانچه تنها بخشی از فرش یا قالی شما خیس شده باشد، بهتر است برای خشک کردن آن از یک حوله، یا پارچه پنبه ای و یا یک اسفنج استفاده نمایید؛ بدین صورت که در ابتدا آب را جمع کرده و سپس قسمت خیس شده و مرطوب فرش را در مقابل تابش ملایم و مناسب آفتاب قرار دهید. شما حتی می توانید با استفاده از یک وسیله ی حرارتی مناسب و ملایم همچون سشوار دستی، فرش خود را از پشت و رو خشک نمایید. گرچه توصیه می شود قالی و فرش خود را به قالیشویی های معتبر بسپارید. 

با تمیز کننده های خانگی، فرش ها و قالی های خانه خود را بشویید!

از سرکه و جوش شیرین استفاده نمایید:

شاید بهتر باشد بدانید کمتر چیزی وجود دارد که نتوان آن را با استفاده از سرکه و جوش شیرین تمیز کرد! خوشبختانه لکه های ایجاد شده بر روی فرش را نیز با این محلول پاک کرد. برای تمیز کردن لکه روی فرش یا قالی، تنها کافیست مقداری پودر جوش شیرین را بر روی لکه ریخته و سپس مقداری نیز سرکه ی سفید به ان اضافه نمایید. پس از این کار، یک دستمال با قدرت جذب بالا را بر روی آن قسمت از فرش کشیده تا سرکه را به طور کامل به خود جذب نماید و سپس اجازه دهید تا فرش به طور کامل خشک شود. با استفاده از جاروبرقی، جوش شیرین باقی مانده بر روی فرش را نیز جمع کنید. توصیه می کنیم برای پاک کردن لکه های بزرگ تر، تنها از جوش شیرین استفاده نمایید؛ بدین صورت که آن را بر روی فرش پاشیده و حداقل پس از گذشت چیزی در حدود سی دقیقه، آن را با استفاده از جاروبرقی جمع کنید. 

برای تمیز کردن فرش، از نمک استفاده نمایید:

مخلوط نمک و سرکه از بین برنده ی لکه های تشکیل شده بر روی فرش است؛ این دو ماده یعنی نمک و سرکه را با هم مخلوط کرده و آن را به صورت خمیر درآورید، سپس بر روی لکه ریخته و بگذارید تا به صورت کامل جذب شود. پس از چند دقیقه، یک دستمال مرطوب را بر روی قسمت مورد نظر مالیده و بعد از خشک شدن، با جارو برقی آن را تمیز نمایید. 

برای تمیز کردن فرش، از بخار استفاده نمایید:

چنانچه تصمیم دارید برای تمیز کردن فرش یا قالی خود از بخار آب استفاده نمایید، از دستگاه بخار شور بهره گیرید. در ابتدا بهتر است قبل از استفاده از دستگاه، کاتالوگ دستگاه را با دقت تمام و کامل بخوانید. چنانچه استفاده از مواد شیمیایی در دستگاه بلامانع باشد، توصیه می کنیم به جای آب از محلول سرکه و آب استفاده نمایید. 

برای تمیز کردن فرش، از پراکسید هیدروژن استفاده نمایید:

در ابتدا لازم به ذکر است مخلوط پراکسید هیدروژن، پاک کننده ای فوق العاده قوی به ویژه برای لکه های خون و پروتئین است. شما می توانید با ریختن این ماده فوق العاده بر روی لکه ی به وجود آمده بر روی فرش یا قالی، شاهد از بین رفتن آن لکه باشید. 

برای تمیز کردن فرش، از زمین شوی استفاده نمایید:

شما می توانید با استفاده از زمین شوی نیز لکه روی فرش یا قالی خود را پاک نمایید؛ بدین صورت که در ابتدا دو پیمانه جوش شیرین را با یک چهارم تکه های یک صابون یا پودر پوره مخلوط نمایید، سپس به ماده تشکیل شده ده الی بیست قطره اسانس با عطر دلخواه خود را بیافزایید (به طور معمول در این چنین شرایطی از عطر لیمو یا اسطوخودوس استفاده می نمایند). در مرحله ی بعد این مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و با استفاده از یک اسپری آن را بر روی فرش بپاشید. سپس به عنوان قدم بعدی، مقدار یک چهارم پیمانه آب گرم را با یک پیمانه سرکه سفید مخلوط نمایید؛ زمین شوی از جنس اسفنج را در داخل آن فرو کرده و آن را بر روی مواد از قبل ریخته شده بر روی لکه، بکشید. اجازه دهید فرش چیزی در حدود یک ساعت به همان صورت باقی مانده و خشک شود، سپس بر روی آن جاروبرقی بکشید. 

برای تمیز کردن فرش، از پودر ذرت استفاده نمایید:

شاید باور این حرف برای شما کمی دشوار باشد؛ اما پودر ذرت نیز می تواند در تمیز کردن فرش یاری رسان شما باشد. اما روش کار بدین صورت است که یک پیمانه پودر ذرت را با یک پیمانه پوره و همچنین نیم پیمانه جوش شیرین مخلوط کرده و ماده حاصل را بر روی قسمت مورد نظر فرش میپاشیم. سپس با استفاده از یک پارچه ی مرطوب و یا زمین شوی اسفنجی، لکه را از روی فرش تمیز می کنیم. توجه داشته باشید پس از خشک شدن، با جاروبرقی روی فرش را تمیز می کنیم. بهتر است پس از تمیز کردن فرش یا موکت با استفاده از شامپو فرش مناسب، پس از خشک شدن کامل، جارو کنیم. 

چگونه از شامپو فرش به صورت صحیح استفاده نماییم؟

به دلیل انواع گوناگون الیاف فرش و نیز روکش متفاوت مبلمان ها، بایستی شامپوی فرش و موکت با تمامی انواع الیاف سازگار و هماهنگ باشد و هیچگونه ضرری برای آن ها به همراه نداشته باشد؛ به همین سبب استفاده از کمترین میزان مواد شیمیایی در فرمولاسیون ساخت شامپوی فرش و موکت، بسیار مهم و دارای اهمیت است. از دیگر سو، جلوگیری از تداخل رنگ ها در یکدیگر و همچنین از بین رفتن نشاط و شادابی رنگ یک فرش و موکت از دیگر جنبه های مهم و مورد توجه در ساخت یک شوینده ی فرش و موکت استاندارد است. همچنین لازم است بدانید برای حفظ سلامت و زیبایی رنگ های یک فرش و نیز داشتن فرشی با پرز های نرم و ملایم، در کنار انتخاب یک محصول مناسب و ایده آل، طرز استفاده از آن شامپوی فرش و موکت انتخابی نیز بسیار مهم است. توجه داشته باشید بهترین روش و شیوه برای تمیز کردن فرش و موکت مورد نظر با استفاده از شامپوی فرش، انحلال مقدار مناسبی از آن شامپوی فرش در آب (انحلال بر طبق دستورالعمل) و همچنین تمیز کردن سطح مورد نظر با استفاده از اسفنج آغشته به محلول شوینده ی حاصل است. سپس در مرحله ی بعدی، بایستی با استفاده از یک دستمال نم دار از جنس کتان، سطح فرش یا موکت را از محلول شوینده نیز کثیفی های حل شده در آن پاک و پاکیزه نمایید؛ بهتر است هر از چندگاه، دستمال مورد استفاده خود را با یک دستمال تازه و تمیز تعویض نمایید. همچنین فراموش نکنید بایستی فرش یا موکت مورد نظر را پس از خشک شدن، جارو نمایید. از راه رفتن و یا نشستن بر روی فرش و موکت، پیش از خشک شدن آن به صورت کامل خودداری نمایید؛ زیرا در غیر این صورت، احتمال بروز لکه جدید وجود دارد و دور از انتظار نیست.


موضوع شست و شوی فرش و قالی و قالیشویی


اشتراک گزاری
7045
مشاهده


;