قالیشویی اصفهان ترمیم و تعمیر قالی اصفهان روش های کاربردی برای پاک کردن انواع لکه‌های فرش و موکت هنر رفوگری در اصفهان

روش های کاربردی برای پاک کردن انواع لکه‌های فرش و موکت

1397/04/15
روش های کاربردی برای پاک کردن انواع لکه‌های فرش و موکت


لکه گیری فرش ماشینی

اولین نکته در لکه گیری فرش ماشینی این است که به محض ایجاد لکه بایستی جهت لکه گیری اقدام کرد در غیر اینصورت لکه ثابت و لکه گیری فرش ماشینی دشوار و گاهی غیر ممکن می شود. اما اگر متوجه ایجاد لکه نشدیم و یا به هر دلیلی نتوانستیم به موقع لکه گیری فرش ماشینی را انجام دهیم ابتدا کف خمیر ریش را روی لکه می مالیم سپس با پارچه مرطوب پاک کرده و خشک می کنیم و به این صورت لکه گیری فرش ماشینی را انجام می دهیم. می توانیم به منظور لکه گیری فرش ماشینی به طور کامل یک پارچه خشک را بر روی محل قرار دهیم و جسم سنگینی را بر روی آن قرار دهیم هرگاه پارچه مرطوب شد عوض کنیم. در این صورت لکه گیری فرش ماشینی کاملا انجام می شود.

برای لکه گیری فرش ماشینی از لکه های رنگی مقداری آب معدنی گازدار در محل می ریزیم و چند دقیقه صبر می کنیم و پس از چند دقیقه با پارچه پاک می کنیم. به منظور لکه گیری فرش ماشینی به طور کامل این کار را تا زمانی که لکه به طور کامل برطرف شود ادامه می دهیم.

برای لکه گیری فرش ماشینی از مواد چرب ابتدا حلال غیر چرب را بر پنبه می مالیم و روی محل می مالیم. به مرور لکه جذب پنبه می شود. برای لکه گیری فرش ماشینی آنقدر این کار را تکرار می کنیم تا لکه به طور کامل برطرف می شود.


۱. استفاده از نوشابه
نوشابه در صورتی که درست استفاده شود بهترین پاک کننده لکه انواع نوشیدنی‌ها است. نوشابه را روی پارچه ریخته و لکه را با آن تمیز کنید. اگر نتیجه دلخواه حاصل نشد محلول یک پیمانه آب  و  یک پیمانه سرکه سفید  را بر روی لکه اسپری کنید و بگذارید حدود ده الی ۱۵ دقیقه به همین صورت بماند. سپس با استفاده از یک تکه ابر خشک موضع مورد نظر را خشک کنید. ممکن است مجبور شوید این کار را چند بار تکرار کنید. پس از پاک شدن لکه با استفاده از آب گرم محل لکه را شستشو  و یک دستمال تمیز روی نقطه مورد نظر قرار دهید، یک جسم سنگین مثل کتاب یا ...روی پارچه بگذارید. به این ترتیب پارچه آب محل لکه را به خود جذب و کاملا خشک می‌کند (بگذارید دستمال و کتاب چند ساعت روی محل مورد نظر بماند).

۲. استفاده از خمیر اصلاح
بهترین راه برای تمیز کردن انواع لکه‌ها استفاده از خمیر معمولی اصلاح است. که می‌تواند به تنهایی انواع لکه‌ها را تمیز کند. خمیر را روی لکه فرش مورد نظر ریخته و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه باقی بماند. محل را با یک پارچه تمیز خشک کنید. در نهایت محلول یک به یک آب و سرکه را بر روی لکه اسپری کرده و خشک کنید.

۳. آدامس
برای برداشتن آدامس چسبیده به فرش کافیست سراغ فریزر یخچال رفته و چند تکه یخ بردارید. یخ را به مدت ۳۰ ثانیه روی آدامس قرار دهید تا کاملا سرد و یک تکه شود. سپس با استفاده از یک قاشق آنرا از روی فرش جدا کنید. ذرات ریز باقی مانده را با استفاده از برس بردارید در صورتی که جدا نشد با یک قیچی نوک پرزها را خیلی کم بچینید.

۴. لکه روغن
بهترین راه رویارویی با لکه روغن استفاده از حلال آن یعنی مایع ظرفشویی است. مقداری از مایع ظرفشویی را در یک فنجان آب حل کرده، داخل بطری شیشه شور ریخته و روی لکه مورد نظر اسپری می‌کنیم. در مورد لکه‌های بزرگتر ممکن است مجبور شوید چندین بار فرایند اسپری کردن را تکرار کنید.

۵. لکه ناشی از ریختن موم شمع و یا چربی
گاهی اتفاق میفتد که قطره‌ای از موم شمع و یا سایر انواع چربی‌های جامد وارد بافت فرش شده و ما از تمیزی کامل آن مستاصل می‌شویم. ۱راه ساده برای پاک کردن این نوع لکه‌ها وجود دارد. یک تکه پارچه سفید را روی لکه قرار داده(حتما سفید باشد چون ممکن است پارچه‌های رنگی در صورت داغ شدن و تماس با لکه چربی رنگ داده و مشکل جدیدی ایجاد کنند) و روی آن اتو بکشیم. با داغ شدن اتو لکه ذوب شده و جذب دستمال می‌شود. در نهایت مانند سایر لکه‌ها با مخلوط آب و صابون موضع مورد نظر را تمیز کنید.

نکته: اتو را بیش از ۳۰ ثانیه روی فرش نگه ندارید ممکن است باعث سوختن فرش شود.

۶. لکه خون
برخی از لکه‌ها بسیار واضح روی فرش دیده می‌شوند مثل لکه قرمز خون و... ابتدا با استفاده از مخلوط آب و یک شوینده ملایم محل لکه را تمیز کنید، تا جایی که می‌توانید رنگ را از الیاف فرش خارج کنید. سپس مستقیما بر روی لکه پراکسید هیدروژن بریزید، محلول پراکسید هیدروژن در تماس با لکه سریعا کف می‌کند. در نهایت کف ایجاد شده را با استفاده از حوله برداشته و فرش را خشک کنید.

۷. لکه شیرینی و آب نبات
این مشکل زمانی بروز می‌کند که شما بچه کوچک در خانه داشته باشید. در این صورتْ، جهت رفع مشکل در مرحله اول آبنبات را با کارد آشپزخانه از روی فرش بردارید. سپس با استفاده از یک تکه ابر و مخلوط آب و صابون محل شیرینی را کاملا شستشو دهید. کاملا مطمئن شوید که شیرینی و شکر موجود در آن را تمیز کرده‌اید، وگرنه محل لکه منبع جذب لکه‌های جدید و در نهایت سیاه می‌شود. پس از شستشوی ملایم با آب صابون با دستمال تمیز نقطه مورد نظر را کاملا خشک کنید.

 


هنر رفوگری در اصفهان

1397/04/11
هنر رفوگری در اصفهان

رفوگری هنری است که بعداز هنر قالی بافی به وجود آمده و ایجاد آن نیز احتیاج بود است زیرا هر فرش امکان دارد در معرض خراب شدن قرار بگیرد و یا به مرور زمان آسیب ببیند.
بنابراین تا زمانی که در سالن و خانه ها فرش وجود دارد رفوگری نیز باقی خواهد ماند، در حقیقت می توان گفت که هنر رفوگری مکمل هنر فرشبافی است.


ارزش رفوگری وقتی بیشتر معلوم می شود که فرش گرانبهایی در نتیجه پوسیدگی یا بید زدگی یا رطوبت و آتش سوزی و یا کثرت استعمال و حوادث دیگر آسیب دیده باشد که دراین هنگام انگشتان معجزه گر رفوگر به کمک ما می آید و با دستهای سحار و نفس خود روحی تازه به کالبد این قالی مشرف به موت می دهد و با نجات آن از تباهی جلوه و زیبائی تازه ای می بخشد در حقیقت کار رفوگر در این حال به خدمات پزشک و جراحی شباهت دارد که بیمار مشرف به موت را از مرگ نجات می دهد.

هر فرشباف باید کم وبیش با هنر رفوگری نیز آشنا باشد تا در هنگام ضرورت بتواند نیازهای خود و دیگران را مرتفع نماید. البته مهارت و ممارست در این رشته نیاز به تعلیم گرفتن و تمرین وکسب تجربه دارد که رفوگر تازه کار به تدریج مهارت پیدا می کند. قبل از شروع به رفوگری باید فرش مورد نظر را کاملاً گسترده و پشت و روی آن را به دقت بررسی و نوع و میزان آسیب دیدگی ها را تعیین و یادداشت نمائیم.نام اولین کسی که مبادرت به رفوگری کرده است مثل نام اغلب سازندگان، ناشناس وگمنام مانده است. این نیک مرد هر کسی بوده گمنام زیسته و گمنام نیز مرده است بدون اینکه خود بداند که به عالم فرش چه خدمت ذی قیمتی عرضه کرده است و چه بسا هنرمندانی که بعد از بنا نهادن زیر بنای هنر خود از دنیا رفته اند ودر حال حاضر نام و نشانی از آنان در هیچ یک از کتاب های تاریخ دیده نمی شود و جا دارد برای قدردانی از آنان به روان پاکشان درود بفرستیم و با زنده نگه داشتن هنر آنان از این هنرمندان ناشناخته و ناشناس سپاسگزار ی نمائیم.

 

قالیشویی ممتاز اصفهان با داشتن متخصصین و هنرورزان در کار رفوگری آماده ارایه خدمت به شما همشهریان اصفهانی است.


هر فرشباف باید کم وبیش با هنر رفوگری نیز آشنا باشد تا در هنگام ضرورت بتواند نیازهای خود و دیگران را مرتفع نماید. البته مهارت و ممارست در این رشته نیاز به تعلیم گرفتن و تمرین وکسب تجربه دارد که رفوگر تازه کار به تدریج مهارت پیدا می کند. قبل از شروع به رفوگری باید فرش مورد نظر را کاملاً گسترده و پشت و روی آن را به دقت بررسی و نوع و میزان آسیب دیدگی ها را تعیین و یادداشت نمائیم.

 

رفوگری فرش و قالی های خود را به قالیشویی ممتاز اصفهان بسپارید و به صورت حرفه ای تحویل بگیرید.همراه با سرویس دهی به کلیه نقاط اصفهان در سریع ترین زمان ممکن