لوازم دکوری جلوهی منحصر به فردی به زیبایی منزل و محل کار میدهند و این رو نظافت محل کار و منزل مهم است. تمیز نگه داشتن و رسیدگی خانه و وسایل و دکوراسیون منزل باعث میشود، آنها دو چندان به چشم بیایند و از داشتن آنها لذت ببریم. مبلمان بزرگترین وسیله دکوری در اتاق نشیمن است، همچنین مبلها یکی از وسایل دوست داشتنی هر یک از ما در خانه میباشد. هر یک از ما بر حسب عادت ممکن است زمانهای زیادی را بر روی مبلهای خود بگذرانیم؛ روی مبلهای راحتی خود بعد از یک روز کاری سخت به خواب فرو رویم، اگر اهل نوشتن و مطالعه باشید قطعا ساعات زیادی بر روی مبل برای نوشتن یک متن زیبا یا خواندن کتاب مورد علاقتان صرف میکنید یا خیلی از ما هنگام تماشای تلوزیون خوراکیها و نوشیدنیهای خوشمزه میخوریم. علاوه بر این موضوع مبلهای تمیز و زیبا به استقبال مهمانان میروند و از آنها دعوت میکنند که روی آنها بنشینند و ساعات خوبی را سپری نمایند. اما تصور کنید اگر مبلهایتان کثیف و چرک و پر از لکه های غذا یا روغن روی آن باشد، پس از مدتی نه خودتان رقبت می کنید روی آن بنشینید، نه میهمانان از نشستن روی آن لذت میبرند و چهرهی زشتی را در خانه بوجود میآورد. پس بهتر است هر چند وقت یکبار با مبل شویی و مراقب از مبلتان کاری کنید که عاشق مبلهای خود شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا راهکارهایی عالی برای مبل شویی و تمیز نگه داشتن مبل به شما بدهیم.
برای شستشویی مبل ها در خانه به این لینک مراجعه کنید
عمومی ترین روش های شستشوی مبل موارد زیر هستند.
شستشو با دستگاه پاشنده و مکنده
شستشو با دستگاه فرچه و دریل و در نهایت مکش آب با جاروی دوکاره
طریقه شستشوی مبل های چرمی
شستشوی مبل با دستگاه توسط یک دستگاه مکانیزه انجام میشود که جهت نظافت و شستشوی انواع مبل طراحی و ساخته شده است. در این دستگاه مخازن آب تمیز و آب کثیف بصورت جدا از هم قرار دارد و یک کمپرسور به منظور تولید کف و یک موتور مکنده قدرتمند دو یا سه مرحله ای جهت مکش آلودگی ها در دستگاه وجود دارد. از مهم ترین ویژگی های دستگاه شستشوی مبل تولید فوم (کف) است که به دلیل داشتن چگالی کم روی سطوح باقی می ماند. کف تولید شده توسط کمپرسور غلظت بالایی دارد که به علت قدرت پاک کنندگی بالا باعث شستشوی قدرتمند سطوح می شود و از نفوذ آب به داخل صندلی یا مبل جلوگیری می نماید. این فوم به خوبی آلودگی ها را در خود حل می کند و با استفاده از قدرت مکش دستگاه مبل به سرعت خشک می شود. برخی از مدل های این دستگاه به سیستم گرمایش مجهزند که میتوانند کف با درجه حرارت بالا تولید کنند و کیفیت شستشوی مبل را افزایش می دهند زیرا آب گرم و یا فوم گرم از توانایی بالایی در حل کردن چربی ها و آلودگی های الکترواستاتیک برخوردار هستند.
بیشترین مزایای استفاده از دستگاه مبل شور برای شستن مبل ها ایست که مبلمان آسیب نمی بیند. افزایش طول عمر مبلمان در این آشفته بازاری که هر روز قیمت خرید مبل بیشتر می شود، یک نعمت است. از سویی دستگاه مبل شویی همه آلودگی های بافت پارچه و اسفنج را خارج می کند در حالی که شستشوی دستی فقط لایه رویی پارچه را تمیز می کند. در واقع هنوز موجودات ریز ذره بینی و عوامل آلرژی زا درون بافت پارچه مبلمان جا خوش کرده اند. یکی دیگر از مزایای شست و شوی مبل با دستگاه انست که این سرویس در محل ارائه می شود و در هزینه های حمل و نقل صرفه جویی می شود
برخی از مزایای شستن مبل ها با دستگاه عبارتند از:
برای شستشوی مبل در منزل باید مهارت و دانش کافی از جنس پارچه مبلی، نوع لکه ایجاد شده بر روی مبل و استفاده از ماده شوینده مناسب برای از بین بردن لکه را داشته باشید. برخی از لکه ها خیلی سریع به داخل اسفنج مبل فرو میروند و برخی دیگر، فرصت کافی را برای از بین بردنشان به ما میدهند. اما اگر برای شستشوی مبل مهارت و فرصت کافی را ندارید و یا جنس مبل های شما حساس و گران قیمت هستند، بهتر است این وظیفه را به دست متخصصان مبل شویی بسپارید اما در صورتی که لکهها و یا آلودگی روی مبلها اندک است و یا جنس پارچه مبل شما مقاوم میباشد و از حساسیت زیادی برخوردار نمی باشد میتوانید مبل شویی را در منزل خود انجام دهید. ما یک پیشنهاد ویژه برای مبل شویی به شما داریم. شرکت معتبر ممتاز تمام خدمات مبل شویی در منزل را با استفاده از بهترین متخصصین در کوتاه ترین زمان و مناسبترین قیمت انجام میدهد. حتما به این نکته توجه کنید که قیمت مبل شویی در منزل بسیار ارزان و باصرفهتر از هزینه کردن برای خرید یک دست مبل جدید است. همچنین خدمات مبل شویی با دستگاه بسیار سریع تر از مبل شویی به روش دستی انجام میگیرد و کلیه خدمات مبل شویی حدود 2 الی 3 ساعت زمان میبرد. با سفارش از خدمات مبل شویی ممتاز با یک تیر دو نشان میزنید چرا که با ارزانترین قیمت مبل شویی، از بالاترین کیفیت مبل شویی بهره میبرید و تغییری اساسی در مبلهای خود بوجود میآورید.
قبل از هر اقدامی ابتدا باید جنس مبلمان را مشخص کنید
جنس مبلمان معمولا در برچسبی که روی آن چسبانده میشود، مشخص شده است.
اگر روی برچسب W حک شده یعنی این جنس را فقط با آب بشویید. اگر X. حک شده یعنی آن را فقط با جارو تمیز کنید و نیاز به شستوشو نیست. اگر SW روی برچسب نوشته شده یعنی میتوانید از آب یا در صورت تمایل از پاککننده استفاده کنید. در صورتی که حرف S. نوشته شده باشد باید مبل را فقط با مواد پاککننده بشویید.
تنوع پارچههای مبلی بسیار زیاد است اما بهطور کلی شامل سه حالت زیر میشود.
۱. پارچههای با مواد طبیعی: مانند پارچههای پنبهای، نخی، کتان، پشمی و ابریشم.
۲. پارچهای با مواد دستساز یا مصنوعی: مانند ویسکوز، نایلون و پلی استر
۳. ترکیبی: پارچهای که ترکیبی از دو مورد بالا باشد.
نکاتی برای خرید انواع پارچه مبلی
تراکم پارچه: تراکم پارچه از موارد بسیار مهمی است که هنگام خرید باید به آن بسیار توجه کنید. اگر پارچه مورد نظر تراکم خوبی نداشته باشد در هنگام نشست و برخاست، جابه جایی و کشش خراشیده میشود و از زیبایی پارچه روز به روز کم میشود.
رنگ پارچه: انتخاب رنگها و طرحها در بین تنوع بی نهایت بازار کار سختی خواهد بود. اما مواردی که ذکر میشوند را در یاد داشته باشید. رنگ پارچه مبل را با توجه به رنگ دکوراسیون داخلی خانه، مقدار استفاده از مبلمان، تعداد افراد خانواده (تعداد کودکان خردسال) انتخاب کنید. مسلما خانهای با تعداد رفت و آمد در هفته و یا با وجود فرزندان خردسال باید رنگهایی مناسب و کمی تیره را در نظر بگیرند تا در اثر استفاده مدام دیرتر لک بشوند.
به صورت معمول شستشوی مبل راحتی با استفاده از دستگاه گونه اول (دستگاه پاشنده و مکنده) صورت می گیرد. این دستگاه شبیه به دستگاه های پاشش فشار قوی آب در کارواش عمل می کند و به صورت همزمان در لحظه پاشش، از طریق مکنده ای که در زیر لوله آب پاش آن قرار دارد، آب وارد شده به مبل را می مکد و از مبل خارج می کند.
عموما از این دستگاه برای مبل های راحتی ای استفاده می شود که پارچه های لطیف و مخملی دارند و همینطور میزان کثیفی مبل ها شدت نیافته است.
ترکیبات شوینده ای که در مخزن آب دستگاه مبل شویی استفاده می شود چیزهای عجیب و غریبی نیست بلکه عموما از شامپوهای شستشوی فرش و مبل استفاده می شود و بعضی از شویندگان مبل نیز از انواع مرغوب مایع ظرفشویی استفاده می کنند و لزوما استفاده از مایع ظرفشویی ایراد خاصی ندارد در صورتی که این مساله به اطلاع مالک مبل برسد و مبل شور با تضمین سلامت نگه داشتن پارچه این کار را انجام دهد.زمان تقریبی شستشوی مبل ۷ نفره در این روش بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت و نیم خواهد بود و این بستگی به مهارت و سرعت عمل و همینطور میزان دقت شوینده مبل هست.
همینطور میزان ریزش آب با استفاده از دستگاه مبل شویی مکنده و پاشنده بسیار پایین هست چرا که در زمان پاشش، تقریبا تمام آب را دستگاه خواهد مکید.
بعد از شستشوی مبل بین ۱۲ ساعت تا ۲۴ ساعت طول خواهد کشید تا میزان نم و رطوبت و مقدار کمی آب که در مبل باقی مانده خشک شود و مبل قابل استفاده باشد.
رویه کوبی و پارچه مبل های کلاسیک معمولا با پارچه های شانل یا ساتن انجام می شود. این پارچه ها به دلیل سختی و جنس خاصی که دارند دیرتر کثیف می شوند و به مرور زمان این اتفاق می افتد اما بعد از گذشت دو یا چند سال از زمان شروع استفاده و همینطور میزان استفاده از مبل، تقریبا حجم زیادی از چرک و کثیفی را در سطح خود نگه می دارند.
در صورتی که مبل شما خیلی کثیف نباشد مجبور هستید از دستگاه های شوینده مبل فرچه ای یا همان دریلی استفاده کنید. مزیت این دستگاه نسبت به دستگاه کارواشی یا دستگاه پاشنده این است که فرچه به صورت مستقیم با پارچه مبلی درگیر شده و آب و مواد شوینده نیز از طریق دستگاه پاشنده آب که داخل فرچه تعبیه شده به مبل تزریق می شود و در هنگام کار کردن فرچه گردان، همزمان مواد شوینده اقدام به تمیز کردن پارچه مبل شما می کند.
معمولا شرکت های مبل شویی در این روش از آب داغ استفاده می کنند تا میزان پاک کنندگی بیشتری را بدست آورند.زمان شستشوی یک دست ۷ نفره مبل کلاسیک بین ۱ تا ۲ ساعت هست و زمان خشک شدن مبل شما ممکن است تا ۲۴ ساعت به طول بیانجامد.
بیشترین کثیفی ها در مبل کلاسیک در قسمت های دسته مبل و قسمت بالایی تکیه گاه (محل قرار گرفتن گردن) صورت می گیرد و معمولا شرکت های مبل شویی این قسمت ها را با دقت و وسواس بیشتری شستشو می دهند، همینطور شما نیز می توانید این مساله را قبل از شستشو یادآوری کنید. بخش های پشت مبل که رو به دیوار هستند معمولا کثیف نمی شوند و شاید با یک گرد گیری تمیز شوند اما اگر حساس هستید و می خواهید حتما آن قسمت ها هم شسته شود به مبل شور تذکر دهید که با دقت زیادی این کار را انجام دهد چون قسمت های موصوف معمولا با یک لایه پارچه پوشانده شده است و پشت آن حائل یا هیچ ابری وجود ندارد و با فشار فرچه ممکن است پارچه پاره شود.
برای تمیز کردن این مدل از مبل ها ابتدا باید مبل را به خوبی جاروبرقی بزنید و آنها را همیشه تمیز نگه دارید. سپس برای تمیز ماندن دائمی آن بهتر است هر هفته دستمال خشک و جاروبرقی را برای تمیز کردن آن استفاده کنید و به محض ریختن مواد غذایی آن را تمیز کنید و نگذارید لکه ها برای مدت طولانی روی آن باقی بماند. بهتر است در صورت کثیف شدن مبلمان نوع چرم و نوع لکه را بدانید زیرا به طرق مختلفی پاک می شود، به طور مثال لکه های چربی به راحتی توسط دستمالی نرم و خشک از بین می روند. برای از بین بردن لکه های جوهر از مبل چرم باید از دستمالی کتانی همراه الکل استفاده کنید. برای تمیز کردن مبل چرم سفید بهتر است مقدار مساوی از آب لیمو و عصاره تارتار را به هم مخلوط کنید و با پارچه ای نمدار به آرامی روی لکه بکشید، تفاله ها را پاک کنید و محل مورد نظر را خشک کنید. یادتان باشد که برای تمیز کردن مبل چرم هر گز از آب زیاد، حلال های تمیزکننده، صابون و... استفاده نکنید زیرا باعث بدتر شدن شرایط و سخت تر شدن شستشو خواهد شد. اگر هم میخواهید از مواد صنعتی استفاده کنید میتوانید از واکس مخصوص مبل چرم موجود در بازار استفاده نمایید.
چند نکته خیلی مهم که حتما باید رعایت کنید قبل از شستن مبل ها
1 استفاده از غلتک برای زدودن موها و کرکها
2تمیز کردن بخشهای غیر پارچهای مبل
3توجه به جنس پارچهی مبل
4 آزمایش کردن شوینده
5جمع کردن شویندهی اضافی برروی مبل
ابتدا روی قسمت های چوبی مبل ها دستمال بکشید که اگر گرد و غباری روی آن ها نشسته است از روی آن ها پاک شود. سپس سری مخصوص جارو زدن مبلمان را به جاروبرقی وصل کنید و آن روی مبل و درزهای آن را جارو برقی بکشید.
اگر کوسن یا تکیه گاه و نشیمن مبلمان تان جدا می شود پارچه های آن را در بیاورید و داخل ماشین لباسشویی با آب سرد بشویید و بعد از خشک شدن وصل کنید. اگر جدا نمی شوند از شامپو فرش استفاده کنید.
بعد از آن شامپو فرش را با مقداری آب گرم مخلوط کنید و با اسفنجی نرم کف آن را روی پارچه مبلمان بکشید، با مکنده بخارشو فورا روی کف ها بگیرید تا خشک شود اگر بخارشو نداشتید با حوله ای تمیز، حوله ای که از رنگ ندادن آن مطمئن هستید روی کف ها بکشید و کف ها را پاک کنید.
از تمیز شدن مبلمانتان اطمینان حاصل کنید اگر تمیز نشده بود دوباره این کار را تکرار کنید، مبل ها را پشت پنجره در آفتاب قرار بدهید تا زودتر خشک شوند. مبل هایی که شامپو فرش کشیده اید هرگز در هوای آزاد قرار ندهید زیرا سریع گرد و غبار و کثیفی را به خود جذب می کنند.
یکی از موادی که برای شست و شوی مبل ها مورد استفاده قرار میگیرد شامپوی مخصوص مبلمان است. در انتخاب شامپو باید توجه کنید که شامپویی که استفاده میکنید، با الیاف و مواد سازندهی مبلمان یا فرشهای شما سازگاری داشته باشد و دارای فرمولاسیون مناسبی باشد تا تار و پودشان خراب نشود و رنگهای مختلف الیاف باهم ترکیب نشوند و سلامت و لطافت مبلها حفظ شود.
برای شست وشوی مبل های پارچه ای بهترین روش همین استفاده از شامپو است. برای این کار در یک ظرف مقداری شامپو مبل ریخته و با یک پارچه نرم و مقاوم، مبلمان را شست وشو دهید. باید در نظر داشته باشید که شامپو آلودگی را از بین می برند اما چون مبل پس از آن دیگر آب کشی انجام نمی شود و در آن مواد شوینده باقی می ماند و خشک می شود، این می تواند باعث پخش ذرات آلودگی در سطح مبل شود. لذا توصیه می شود بعد از شامپو کردن مبل هایتان، با یک بخارشور یا جاروبرقی معمولی، ذرات آلوده روی مبل ها را از بین ببرید. توجه داشته باشید قبل از شستن تمام مبلمان قسمتی از مبل را شسته و امتحان کنید که پارچه مبل رنگ ندهد.
هرگز شامپو فرش و دیگر مواد شوینده را به طور مستقیم روی مبل ها استفاده نکنید. همیشه لازم است تا از یک پارچه تمیز برای شستشو استفاده کنید و پارچه را به مواد شوینده آغشته کنید. با استفاده از یک پارچه کتانی یا نخی بزرگ کف روی آب را بگیرید. با کمک همین کف می توانید همه قسمت های مبلمان را تمیز کنید. قسمت های زیر پشتی هایی که جدا می شوند را فراموش نکنید. به آرامی و بدون اینکه پارچه را روی مبل ها بسایید، کار تمیز کردم مبلمان را ادامه دهید. حتما می دانید که قبل از استفاده از شامپو فرش، باید کمی از کف را در قسمت پشت مبلمان امتحان کنید. برخی از پارچه ها قابلیت شستشو با آب را ندارند و باید خشکشویی شوند.
منظور از آبکشی مبلمان استفاده از شلنگ آب نیست. وقتی همه قسمت های مبل را تمیز کردید نوبت به جمع کردن کف روی مبل است. با استفاده از یک پارچه بزرگ و تمیز همه کف های اضافی را تمیز کنید. حالا موقع خالی کردن آب و شامپو فرش است. تشت لباسشویی را با آب تمیز پر کنید و از همین آب برای شستشوی مبل استفاده کنید. پارچه را در آب تشت زده و خوب بچلانید. با همین پارچه نمدار می توانید مبلمان را آبکشی کنید. لازم است تا بارها پارچه را شسته و دوباره پارچه تمیز را روی مبل ها بکشید. تا زمانی که همه آلودگی ها و شامپو فرش از روی مبل و کاناپه پاک شود، کار را ادامه دهید.
یکی از بهترین راهها برای از بین بردن لکههای ایجاد شده روی مبل، استفاده از محلولی دستساز است. قبل از هر کار، ابتدا با جاروبرقی خاکهای مبل را بگیرید. یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی را با سرکه سفید، جوش شیرین و آب گرم ترکیب کنید. ترکیب جوش شیرین و سرکه معجزه میکند و سختترین لکهها را هم از بین میبرد. سپس پارچهای مرطوب را به این محلول آغشته کرده و روی لکه بکشید. از زیاد کشیدن روی پارچه خودداری کنید، زیرا ممکن است بافت و رنگ پارچه آسیب ببیند.فقط قبل از استفاده، این محلول را روی گوشهای از پارچه مبل امتحان کنید تا مطمئن شوید رنگ پارچه را از بین نمیبرد. پس از تمیز کردن، با پارچهای مرطوب، روی آن ناحیه را تمیز کنید تا اثری از محلول شستوشو نماند. آنگاه با پارچهای خشک، رطوبت آن را بگیرید تا به مرور خشک شود.
یکی از معمولترین لکههایی که روی مبلها ایجاد میشود، لکههای ناشی از جوهر خودکار است. برای از بین بردن آن ابتدا پارچه مبل را خیس کرده، نمک روی آن ریخته و با پنبه آن را تمیز کنید. علاوه بر این میتوانید از ترکیب آمونیاک و گلیسیرین استفاده کنید و پس از آن مبل را با آب و پودر دستی بشویید.
در این حالت یکی از بهترین راهها برای پاک كردن لكه از روی مبل پارچه ای و یا تميز كردن مبل مخمل استفاده از کمی شامپو فرش یا یک شویندهی ملایم دیگر است. برای لکه بری مبل از رنگ ابتدا ماده شوینده را حل کنید و کف آن (و نه خود محلول) را با یک مسواک استفاده شده یا پارچه نخی سفید روی لکه بکشید تا پاک شود.اگر لکه مبل تازه و کوچک باشد، شما بهترین نتیجه را از فرآیند لکه بری مبل خواهید گرفت و لکه تماما پاک خواهد شد.
بهمنظور پاک کردن لکه مبل و لکه بری مبل در صورت وجود زردی یا رد ناشی از سوختگی، میتوانید از محلول آب اکسیژنه استفاده کنید یا یک حبه قند را روی لکه آنقدر بمالید تا پاک شود.اگر پارچه رومبلی شما از جنس الیاف مصنوعی است، میتوانید از آبلیمو برای از بین بردن لکه مبل استفاده کنید.
روشی که در ادامه میخوانید بهترين روش پاك كردن لكه خون از مبل است. ابتدا کمی نشاسته را در آب حل کنید و هم بزنید تا غلیظ شود. لکه خون را با این خمیر بپوشانید و بعد از خشک شدن، آن را از مبل جدا کنید. در ادامه فرآیند لکه بری مبل، جای لکه را به کمک یک برس نرم کاملا پاک کنید.
برای پاک کردن چسب باید از سرکه استفاده کنید. به این ترتیب که کمی سرکه را به پنبه ای بزنید و روی لکه بگذارید تا به تدریج چسب وربیاید. در مورد چسب آکواریوم این کار را باید چند بار تکرار کنید. زیرا چسب آکواریوم از چسب های دیگر قوی تر است
اگر نوشابه روی مبل ریخت روی لک مقداری نمک بپاشید و سپس با اسفنجی خیس آن را پاک کنید تا اثری از لکه بر جا نماند.
لکه آدامس جزو آزاردهندهترین لکهها به شمار میرود. تصور کنید مو و پرزها را به خود میچسباند و ظاهری زشت و زننده به مبلتان میدهد؛ ولی خوشبختانه پاک کردن آن کار خیلی سختی نیست. لوازمی که برای این روش پاک کردن لکه آدامس روی مبل نیاز است، عبارتند از چند قطعه یخ، پارچه تمیز یا حوله کاغذی و چاقوی نه چندان تیز یا همان چاقوی کرهبری.در ابتدا قطعه یخ را درون پارچه تمیز یا همان حوله کاغذی بپیچید، پارچه را روی لکه قرار دهید و منتظر بمانید تا آدامس به شکل کامل منجمد و سفت شود. محض احتیاط چند تکه یخ اضافی همراه داشته باشید تا اگر قبل از منجمد شدن آدامس، اولین قطعه یخ ذوب شد، از تکههای بعدی استفاده کنید. به محض این که لکه آدامس منجمد شد، یخ را از روی آن بردارید و با یک چاقو آن را از سطح مبل پارچهای جدا کنید.
بستنی را تا جای ممکن با قاشق از روی پارچه مبلی بردارید و با یک پارچه سفید، محل لک شده را آنقدر تمیز کنید که دیگر بستنی به دستمال منتقل نشود. داخل یک کاسه ۲ پیمانه آب سرد بریزید و یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. پارچه را به محلول آغشته کنید، آب اضافی آن را بگیرید و با آن روی لکه ضربه بزنید. سپس با یک دستمال سفید تمیز آن را پاک کنید. بار دیگر دستمال را به مایع آغشته و سعی کنید لکه را برطرف و سپس آن نقطه را با دستمال خشک پاک کنید. تا زمان برطرف شدن لکه این کار را ادامه دهید. در نهایت در صورت باقی ماندن لکه، میتوانید از لکهبرهای مبلی که در بازار موجود است استفاده کنید.
لکه میوه روی پارچه سفید مبل را با آب و صابون بشویید. اگر لکه روی پارچه پشمی بود، آب اکسیژنه ۲۰% را با چند قطره آمونیاک مخلوط کرده و با آن لکه را پاک کنید. همچنین اگر لکه روی پارچههای ابریشمی سفید و یا رنگی بود، آب و الکل سفید ۹۰% را به نسبت مساوی مخلوط کرده و با آن لکه را محو کنید.
برای پاک کردن لکه چربی از روی مبل قسمت لک شده را با کمی محلول نمک و الکل بمالید تا تمیز شود. اگر لکه چربی روی پارچه ابریشمی است، با یک برگ کاغذ خشک کن روی قسمت لک شده را بپوشانید و اتوی داغ را محکم روی آن فشار دهید تا لکه ناپدید شود.یکی دیگر از راههای از بین بردن لکه چای از روی مبل، ترکیب کردن یک قاشق چایخوری مایع دستشویی با دو فنجان آب سرد است. پس از تهیه این محلول، یک دستمال یا یک تکه پارچه سفید را به محلول آغشته کنید و آن را تا زمان پاک شدن لکه به آرامی روی مبل بکشید. همچنین میتوانید از مایع ظرفشویی یا مایع لباسشویی نیز برای از بین بردن لکه چای استفاده کنید. در ضمن پاککنندههای مخصوص پاک کردن لکههای ناشی از ریختن چای یا دیگر مواد حاوی تانن، نیز در موجود است که میتوانید از آنها نیز برای پاک کردن مبل خود استفاده کنید.نوشابه سودا یا آب گازدار هم یکی از مواد مناسب رفع لکه چای است. می توانید این دو ماده را نیز مانند سایر محلولهای ذکر شده با یک حوله کاغذی یا دستمالهای مشابه به آرامی روی لکه فشار دهید و آن را با آب سرد پاک کنید.
استفاده از هیدروژن یا آب اکسیژنه هم میتواند برای از بین بردن لکه چای موثر باشد. در صورتی که لکه با آب سرد پاک نشد، میتوانید این ماده را یک یا دو بار روی لکه اسپری کنید و پس از چند دقیقه انتظار، لکه را با آب پاک کنید و رطوبت لکه را با فشار ملایم دستمال روی آن پاک کنید. در کل هر کدام از روشهای ذکر شده را که احساس میکنید بهتر جواب میدهد، باید چند بار تکرار کنید.
مقداری لیموی تازه یا آب لیمو را روی لکه ریخته، با استفاده ازپارچه تمیز روی آن بکشید در عین حال هنوز ممکن است مقداری از لک به صورت کم رنگ روی مبل باقی بماند در صورتی که بعد از این مرحله باز لکه کاملا برطرف نشده باشد،چنانچه مقدار قطره آن قدر زیاد بوده که هنوز کاملا برطرف نشده است، از لکه برهای دیگر استفاده کنید تا به نتیجه دلخواه رسیده، بتوانید از مبل مجددا استفاده کنید.